V začetku junija sva obiskali sejem brezglutenske prehrane v Barceloni. Sejem je bil namenjen podjetjem, ki so se lahko predstavila s svojo ponudbo. Zanimivo je videti nove trende, vsako leto se spreminja tudi nabor sodelujočih. Presenečeni sva bili, kako je v Španiji vse tako zelo lepo označeno, povsod napisi `brez glutena`...na jogurtih, kosmičih, sirih, sladoledih. Zelo pohvalno. Res se lahko celiakaš počuti tam varno, saj se v vsaki trgovini lahko dobi vsaj nekaj hrane ki je varna. Trendi prehrane brez glutena pa so naju malo presenetili, saj se vedno več proizvajalcev brezglutenske hrane odloča za vključitev ovsa v svoje izdelke, žal pa je vse več tudi vnaprej pripravljenih jedi, ki vsebujejo ogromno sladkorja. Če je izdelek brez glutena še ne pomeni da je tudi zdrav. To poudarjava tudi sami. Izbira surovin brez glutena je odlična stvar, sploh če si to potem lahko pripravimo v polnovrednem zajtrku, kosilu ali večerji. Piškot brez glutena je še vedno poln sladkorja in se od `navadnih` ne razlikuje prav veliko (razen seveda v eni sestavini :)). Čeprav so trendi takšni, laho poskrbimo za svoje zdravje - sami seveda :). Izbirajmo pravo hrano.