Mokca, preprosto drugačna.

Eko koruzna moka

Dodatne slike

Eko koruzna moka
1,50 €

Razpoložljivost: Na zalogi

Ta moka je bogata s škrobom, vsebuje pa tudi beljakovine, ki se po aminokislinski sestavi dopolnjujejo z beljakovinami mleka, mesa in ajde. Vsebuje vitamine iz skupine B in E. Je pomemben vir kakovostnih maščob, magnezija, kalcija, fosforja, železa in cinka.

* Obvezna polja

1,50 €
Opis

Opis

Ta moka je bogata s škrobom, vsebuje pa tudi beljakovine, ki se po aminokislinski sestavi dopolnjujejo z beljakovinami mleka, mesa in ajde. Vsebuje vitamine iz skupine B in E. Je pomemben vir kakovostnih maščob, magnezija, kalcija, fosforja, železa in cinka. Med najbolj znane jedi iz koruzne moke prav gotovo sodijo koruzni žganci. Grobo zmleta koruzna moka je uporabna kot polenta, drobno zmleta pa je odličen dodatek pri peki kruha. Ker koruza ne vsebuje lepka (glutena), jo je potrebno uporabiti le kot dodatek drugim mokam. Pri peki kruha, koruzno moko poparimo z vrelo vodo ali pa skuhamo polento in nato s pšenično moko zamesimo kruh. Kruh je malo trši in bolj kompakten, vendar zelo nasiten in dobrega okusa.
Dodatne informacije

Dodatne informacije

surovina koruza
Način pakiranja vrečka
Mnenja