Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Brezglutenska potička (iz ajdove in riževe moke)

Navadno Čas priprave 40 min Čas kuhanja pečenja :50 min
Najboljša brezglutenska potička

Sestavine

Testo:

250g ajdove moke

250g riževe moke (iz rjavega riža)

60g kokosovega sladkorja (lahko tudi rjav sladkor)

3 dl mleka

1 jajce

1čajna žlička vinskega kamna

2 suha kvasa

3 čajne žlice psylliuma

1 čajna žlička Xantan gumi

5 velikih žlic oljčnega olja

naribana lupina ene bio limone

Nadev:

500 drobno mletih orehov

70 ml ruma

3 dl mleka 

1,5dl kisle smetane 

60g rjavega sladkorja

Navodila

Nadev; zmešamo vse sestavine, najprej suhe, nato vse ostale. Mešamo z mešalnikom 15 minut. Testo damo vzhajati, vzhaja naj 1 uro. Testo razvaljamo na dobro pomokanem servetu, čimbolj na tanko.

Nadev: sestavine za nadev zmešamo.

Nadev razporedimo po pekaču.Potico previdno zavijemo, pomagamo si s servetom. Ko je potica zavita, damo dobro namaščen pekač nanj in obrnemo. Pečemo na 180C, 50 min.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje