Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Klobučki mok’ca

Težko Čas priprave 25 min Čas kuhanja 60 min
Piškoti so odličnega okusa in se zelo dobro priležejo za zajtrk ob kavi.

Sestavine

Testo

  • 100g riževe moke
  • 110g ajdove moke
  • 50g tapiokine moke
  • 150g masla
  • 150ml mleka
  • 1 pecilni prank
  • 1 vanilijev sladkor
  • 4 žlice rjavega sladkorja

Nadev

  • 155g zmletih orehov
  • 100g stopljene čokolade
  • 20g karamelnega sirupa
  • 1 rumenjak
  • vrelo mleko, da postane zmes gladka

Navodila

Sestavine za testo zmešamo skupaj in naredimo testo. Testo pustimo ležati 30 minut na hladnem - hladilnik ali pozimi zunaj.

Ko je testo pripravljeno po lastni želji oblikujemo piškote na katere bomo dali nadev. Mi smo naredili nekaj manjših posodic iz testa na katere smo dali nadev in pa nekaj smo jih oblikovali kot torteline.

Sestavine za nadev ravno tako zmešamo skupaj. Ne pozabite maslo in čokolado stopiti. Potem pa z žličko oblikujemo žličnike, ki jih damo na testo.

Vse skupaj pečemo v predhodno segreti pečici na 190C do zlato rjave barve.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje