Mok'ca, preprosto drugačna.

Kruh brez glutena

Kruh iz ajdove kaše

Lahko Čas priprave 10 min Čas kuhanja
Kruh brez moke, iz nakaljenih ajdovih zrn.

Sestavine

200 g zelene ajdove kaše

240 ml vode

2 jedilni žlici psylliuma 

2 jedilni žlici chia semen

3 žlice oljčnega olja

2 čajni žlički vinskega kamna

pol čajne žličke soli

Navodila

Zeleno ajdo stresemo v posodo in nalijemo toliko vode, da pokrije zrnje. Pustimo namakati vsaj 2 uri, vendar ne več kot 8 ur. Zrnja morajo biti tako mehka, da jih lahko zdrobimo s prsti. 

Namočeno ajdo stresemo na cedilo in dobro splaknemo z vodo. Odložimo na stran. V vodo dodamo psyllium in chia semena. V ajdovo kašo dodamo olje, sol in vinski kamen. Na koncu dodamo še mešanico psylliuma, chia semen in vode, ki je med tem časom postala precej gosta. Vse skupaj premešamo in stresemo v blender oziroma mešalnik. Vključimo mešalnik in mešamo toliko časa, da dobimo gosto zmes. Stresemo v naoljen pekač in pečemo v ogreti pečici na 190 ° približno 90 minut. 

Ko je kruh pečen počakamo da se malo ohladi in ga vzamemo iz modela. 

Kruh lahko hranimo v hladilniku tudi 1 teden.

Pa dober tek!

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje