Mok'ca, preprosto drugačna.

Kruh brez glutena

Kvinojina Pica

Lahko Čas priprave 10 min Čas kuhanja 15

Sestavine

  • 100g bele kvinojine moke
  • 100g moke iz rjavega riža
  • 200ml vode (mlačne)
  • 2 žlici olja
  • sol
  • 1 žlica indijskega tropotca (psylliuma)
  • 1/2 vinskega kamna (po želji lahko uporabite tudi kvas)

  • PS: če vam je okus kvinoje všeč lahko namesto riževe moke uporabite raje 200g kvinojine moke.

Navodila

Vodo in psyllium zmešamo, počakamo 5 minut. V maso vmešamo še ostale sestavine, da dobimo gladko maso. Vlijemo na peki papir in pico poljubno nadevamo (paradižnikova mezga, sir, salama, zelenjava). Pustimo stati 1 uro, da se testo zmehča. Pečemo na 240C 15 minut.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje