Mokca, preprosto drugačna.

Kruh

Ovseni kruh

Navadno Čas priprave 1 h 5 min Čas kuhanja 30 min

Sestavine

  • 300 g sveže ovsene moke
  • 200 g bele moke TIP 500 (ali bele pirine)
  • zavitek suhega kvasa
  • 300 - 400 ml tople vode
  • čajna žlička soli

Navodila

Zmešaš ovseno in belo moko ter dodaš sol. Belo pšenično lahko nadomestiš tudi z belo pirino moko. Ne priporočam pa uporabe polnovredne moke za mešanje z ovseno moko, saj potem okus ni isti :) V 300 ml zelo tople vode raztopiš kvas. Zamešaš moko in vodo v kateri si raztopil kvas in gneteš. Po potrebi dodaš še vode. Testo mora biti mehko in voljno, ne presuho. Gneteš približno 5 minut in pustiš počivati 2 uri na toplem. Pregneteš in oblikuješ hlebček, pokriješ s krpo in pustiš še pol ure počivat. Zarežeš z ostrim nožem, in postaviš v razgreto pečico na 240 "C. Istočasno kot postaviš hlebček v pečico, po dnu pečice zliješ 100 ml vode ter hitro zapreš vrata pečice. S tem dosežeš paro v pečici, kruh pa ima zares hrustljavo skorjo. Pečeš 20 minut in nato znižaš na 200"C ter pečeš še 10 min. Ko je kruh pečen ga vzameš iz pečice ter ohladiš na rešetki - ne zavijaš ga v krpo! Pa dober tek! ;)

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje