Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Pečena polenta iz Mok’ce!

Težavnost Čas priprave 15 min Čas kuhanja 20 min

Sestavine

  • 250 g polente
  • malo masla
  • 1 j. žlica maskarponeja
  • 500 ml vode
  • gomasio
  • malo soli
  • 3 koščki mini piščančjega fileja
  • 1 majhna bučka
  • 7 majhnih šampinjonov
  • 7 češnjevih paradižnikov
  • malo naribanega sira

Navodila

Polento shuhamo v slanem kropu. Piščančje meso, bučko, paradižnik narežemo na majhne koščke in prepražimo na maslu, dodamo gomasio. Polento razdelimo na dva dela: prvi del ulijemo v ovalno keramično posodico, ki jo predhodno namažemo z maslom, dodamo paradižnik, bučke, gobice in meso, po vrhu

dodamo nekaj maskarpona. Na to dodamo drugi del polente in posujemo z naribanim sirom ali parmezanom. Postavimo v ogretto pečico in pečemo 15 minut pri 250 stopinj C.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje