Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice

Pirini medenjaki

Lahko Čas priprave 10 min Čas kuhanja
Najbolj dišeči medenjaki!

Sestavine

0,5 kg pirine polnozrnate moke

1 čajna žlička sode bikarbone

2 čajni žlički mešanice začimb za medenjake

130 g trsnega sladkorja v prahu (zmeljemo sami)

ščepec soli

2 jajci

150 g masla

150 g medu (priporočamo kostanjevega)

Navodila

Vse suhe sestavine dobro zmešamo. Dodamo rahlo raztopljeno maslo, dve jajci in rahlo segret in tekoč med. Zmešamo vse sestavine v gladko maso, zavijemo v prozorno folijo in pustimo eno uro počivati v hladilniku. Nato naredimo manjše kroglice, pečemo v pečici na 190°C, 10 - 12 minut. Medenjaki morajo biti še rahlo mehki ko jih vzamemo iz pečice!

Pa dober tek !

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje