Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice

Pita s hruškami

Lahko Čas priprave 60 min Čas kuhanja

Sestavine

Testo:

350 g moke (lahko tudi bele pirine ali pšenične polbele moke)

pol zavitka vinskega kamna

2 rumenjaka

120 g sladkorja v prahu

160 g masla

2 veliki žlici kisle smetane

vanilijev sladkor

Nadev:

1,5 kg hrušk

40 g sladkorja

cimet

1 žlica drobtin

pest mandljev v lističih

malo limoninega soka

Navodila

Sestavine za testo zamesimo skupaj v gladko kepo. Maslo pred uporabo pustimo na sobni temperaturi da se malo zmehča. Vmešano testo pustimo pol ure počivati v hladilniku. Za nadev hruške olupimo in narežemo na lističe. Če uporabite zelo sladke hruške, predlagam da zmanjšate količino sladkorja. Nadev posujemo še z žlico drobtin, limoninim sokom in cimetom, dodamo mandlje v lističih in dobro premešamo. 

Ko je testo pripravljeno, ga razdelimo na dva dela. Razvaljemo in prvi del damo v pekač. Dodamo nadev, po vrhu pa iz drugega dela testa oblikujemo vzorec na piti. Pečemo na 200°C, približno 40 minut.

Pa dober tek!

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje