Mokca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Skutna tortica brez moke

Navadno Čas priprave 10 min Čas kuhanja 45 min
Zares enostavna in puhasta skutna tortica brez moke.

Sestavine

  • 6 jajc
  • 220 g skute (pasirana)
  • 200 g bele čokolade

Navodila

Beljake ločimo od rumenjakov. Iz beljakov stepemo trd sneg. Na pari stopimo belo čokolado, primešamo rumenjake in dodamo skuto. Nato počasi, ampak res počasi vmešamo trd sneg iz beljakov. Pekač obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo maso. Pečemo na 170*C 15 minut, zmanjšamo temperaturo na 160*C, pečemo nadaljnih 15 minut. Na koncu ugasnemo pečico in tortico pustimo notri še 15 minut.

Ohladimo in dober tek :)

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje