Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Zdrava čokoladna pita

Težavnost Čas priprave 15 min Čas kuhanja 30 min

Sestavine

  • 3 žlice riževe moke
  • 200g črne čokolade
  • 150g kokosovega masla/olje
  • 50g kokosovega sladkorja + 4 žlice agavinega sirupa
  • 6 jajc

Navodila

V stopljeno kokosovo maslo ulijemo stopljeno čokolado. Dodamo sladkor, moko in 6 rumenjakov ter stepemo. Posebej stepemo 6 beljakov v trd sneg, ki ga počasi, penasto primešamo čokoladni masi. Pekač za pito namastimo z kokosovim maslom/oljem ter vanj vlijemo pripravljeno maso, ki jo pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca 30minut - preveriš z konico noža.

Poleg pite se lepo prilega tudi stepena smetana, ampak tudi brez nje je božanska :)

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje