Mok'ca, preprosto drugačna.

Eko črna kumina

Dodatne slike

Eko črna kumina
2,50 €

Razpoložljivost: Na zalogi

V kuhinji so jo uporabljali že stari Rimljani. Hrustljava čvrsta semena so orehastega, prstenega in poprastega okusa. V Indiji jo pogosto potresajo po naan kruhu, v Turčiji in na Bližnjem vzhodu pa po ploščatem kruhu.
ALI
Opis

Opis

Črni kumini pravijo tudi črni kumin ali užitna črnika. Izvira iz zahodne Azije in južne Evrope, kjer še vedno uspeva v naravi. V kuhinji so jo uporabljali že stari Rimljani. Hrustljava čvrsta semena so orehastega, prstenega in poprastega okusa. V Indiji jo pogosto potresajo po naan kruhu, v Turčiji in na Bližnjem vzhodu pa po ploščatem kruhu. Bengalski kuharji jo dajejo v začimbno mešanico panch phoron, po vsej Indiji pa jo uporabljajo pri pripravi pilavov, karijev in korm. Na Bližnjem vzhodu zmeljejo semena skupaj s kuminom in koriandrom ter z njimi izboljšajo okus krompirjevih jedi in zelenjavnih omlet. Poda se h kruhu, k stročnicam, rižu in h korenasti zelenjavi, dopolnjuje pa se s pimentom, kardamomom, cimetom, koriandrom, kuminom, komarčkom, z ingverjem, s poprom, šetrajem, timijanom in kurkumo. Kupujemo rajši cela semena, saj so zmleta semena pogosto samo ceneni nadomestki.
Dodatne informacije

Dodatne informacije

volumen Ne
Mnenja
×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.