Mok'ca, preprosto drugačna.

Knjiga Kruh z drožmi

Dodatne slike

Knjiga Kruh z drožmi
29,70 €

Razpoložljivost: Na zalogi

Najpopolnejši slovenski priročnik za peko kot nekoč. Recepti za kruh, slano in sladko pecivo ter dobrote s kruhom in za na kruh. 40 receptov, nazorne fotografije korak za korakom! Ste vedeli, da lahko spečete kruh tudi brez kocke kvasa?
ALI
Opis

Opis

Najpopolnejši slovenski priročnik za peko kot nekoč. Recepti za kruh, slano in sladko pecivo ter dobrote s kruhom in za na kruh. 40 receptov, nazorne fotografije korak za korakom! Ste vedeli, da lahko spečete kruh tudi brez kocke kvasa? Seveda, kruh lahko zamesimo tudi samo iz moke, vode in soli! Če namreč mešanico vode in moke pustimo nekaj časa, se v njej zgodi vse živo. Dobesedno. Na delu so namreč bakterije, ki povzročijo, da kruh zraste. In to mešanico moke in vode imenujemo droži ali kislo testo. Tako so kruh pekli naši predniki, preden je na police prišel industrijski kvas, in danes je taka peka kruha znova izjemno priljubljena. Ne le zato, ker je kruh čudovito mehak s hrustljavo skorjico, ampak tudi laže prebavljiv, polnejšega okusa in obstojnejši. In iz drožnega testa lahko spečemo vse, kar naredimo iz kvašenega: kruhe in pice, krofe, pogače in kolače, buhteljne in babke ... droži lahko dodamo celo v testo za palačinke! V kuharski knjigi, ki je v resnici najpopolnejši slovenski priročnik za peko z drožmi, nas izkušena slovenska avtorica korak za korakom prepričljivo vodi pri pripravi droži, opozarja na najpogostejše napake in odgovarja na najpogostejša vprašanja. Knjigo popestri z osebnimi anekdotami in dodaja 40 odličnih in pestrih receptov, ki bodo hitro postali vaš najokusnejši hobi. Z natančnimi besedili, odličnimi avtorskimi fotografijami in vrhunskim oblikovanjem je to knjiga, ki si jo bodo na svojih policah želeli vsi ljubitelji kruha. Nenazadnje je to prva slovenska knjiga o peki z drožmi. Trda vezava, 280 strani. O AVTORICI: Nataša Đurić, po poklicu geodetinja in raziskovalka, v prostem času pa mojstrica peke z drožmi in blogerka, je leta 2011 začela raziskovati skrivnostni svet bakterij in kvasovk, ki moko in vodo spremenijo v kruh. Svoje znanje je delila na svojem blogu in izjemno priljubljenih delavnicah doma in v tujini, zdaj pa ga je skupaj s številnimi domiselnimi recepti zbrala v knjigi, ki jo pripravlja v sodelovanju z revijo Dober tek.
Dodatne informacije

Dodatne informacije

surovina Ne
Način pakiranja Ne
teza Ne
Mnenja
×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.