Ajdov kruh brez glutena

Ajdov kruh brez glutena

Ajdov kruh brez glutena

Enostaven in odličen kruh, ki ga v trenutku pripraviš in tudi pospraviš, ker je tako slasten ;-)

Sestavine:

- 125 g ajdove moke (iz hladno luščene ajde)

- 125 g riževe moke (iz rjavega riža)

- 3 čajne žličke psylliuma

- 1 čajna žlička vinskega kamna

- 1/2 čajna žličke xanthan gumi

- 1 čajna žlička soli

- 4 žlice oljčnega olja

- 250 ml tople vode

 

Navodila:

Suhe sestavine dodamo v skledo in jih predhodno med sabo pomešamo, nato dodamo olje in vodo ter z žlico zmešamo v gladko zmes. Ko je zmes pripravljena damo na velik pekač peki papir in zmes stresemo na sredino ter z žlico oblikujemo v majhen hlebček. Pekač damo v hladno pečico in temperaturo nastavimo na 240 °C (zgoraj spodaj ali pa samo ventilator) ter pečemo cca 60 minut oz dokler ni skorjica temno rjavo zapečena.

Pomembno: Pri pripravi takšnega kruha je pomembno, da med peko odvedemo čim več vlage iz testa drugače je kruh lahko "pocast". Paziti moramo tudi, da se nam ne zgodi, da je kruh zunaj zažgan, znotraj pa ni pečen. Vsaka pečica ima lahko malenkost drugačno nastavitev temperature. Lahko, da boste morali nekajkrat poskusiti da boste dobili odličen kruh.

Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo ;-)

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA