Mok'ca, preprosto drugačna.

Kruh brez glutena

Ajdov kruh brez glutena

Lahko Čas priprave 10 min Čas kuhanja 60 min
Enostaven in odličen kruh, ki ga v trenutku pripraviš in tudi pospraviš, ker je tako slasten ;-)

Sestavine

125g ajdove moke (iz hladno luščene ajde)

125g riževe moke (iz rjavega riža)

3 čajne žličke psylliuma

1 čajna žlička vinskega kamna

1/2 čajna žličke xanthan gumi

1 čajna žlička soli

4 žlice olja

250ml tople vode

Navodila

Suhe sestavine dodamo v skledo in jih predhodno med sabo pomešamo, nato dodamo olje in vodo ter z žlico zmešamo v gladko zmes. Ko je zmes pripravljena damo na velik pekač peki papir in zmes stresemo na sredino ter z žlico oblikujemo v majhen hlebček. Pekač damo v hladno pečico in temperaturo nastavimo na 240°C (zgoraj spodaj ali pa samo ventilator) ter pečemo cca 60 minut oz dokler ni skorjica temno rjavo zapečena.

Pomembno: Pri pripravi takšnega kruha je pomembno, da med peko takšnega kruha odvedemo čim več vlage iz testa drugače je kruh lahko "pocast". Paziti moramo tudi, da se nam ne zgodi, da je kruh zunaj zažgan, znotraj pa ni pečen. Vsaka pečica ima lahko malenkost drugačno nastavitev temperature. Lahko, da boste morali nekajkrat poskusiti da boste dobili odličen kruh.

Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo ;-)

Mnenja o receptu

Obalnokraska Review by minka
Posted on 24. 08. 2017 18.52
Spekla sem hlebček. Žal mi ni uspel. Kot prvo mi ni bilo jasno, če gre za čajno ali kavno žličko. Potem - temperatura 240 st. je zelo visoka. Pekla sem navadno, brez ventilatorja, hlebček je dobil 1cm debelo skorjo, peki papir in pekač sta bila ožgana, hlebček se ni dvignil. Kaj sem naredila narobe se sprašujem?

Napiši svoje mnenje