Mok'ca, preprosto drugačna.

Vegetarijanske jedi

Beljakovinska solata brez glutena

Težavnost Čas priprave 5 min Čas kuhanja
Tale solata je res hitro pripravljena, nasitna in lahko si jo narediš za več dni vnaprej!

Sestavine

Tale solata je res hitro pripravljena, uporabimo preproste sestavine, najboljše pa je to, da si jo lahko pripravimo zajetno količino in jo imamo v hladilniku kar nekaj dni. Pa še za malico v službi je poskrbljeno, saj je kot samostojna jed zelo nasitna :)

Za solato potrebujete:

100 g rdeče kvinoje
100 g bele kvinoje
100 g čičerike
paradižnik
ena zelena in ena rumena paprika
večja kumara
avokado (ni nujno)
50 g praženih mandljev
sok ene limone
sol
čajna žlička sladke rdeče paprike
poper
50 ml oljčnega olja
vejico peteršilja
100 g mladega sira (ali feta)

Navodila

Čičeriko čez noč namočimo in potem skuhamo do mehkega. Kvinojo dobro speremo in kuhamo 15 minut. Med tem narežemo paradižnik, kumaro, papriko (in avokado) na manjše koščke. Dodamo kvinojo in čičeriko. Narežemo sir na manjše koščke, solimo po okusu, dodamo papriko in poper. V manjši sekljalnik nalijemo oljčno olje in dodamo mandlje ter sok ene limone. Dobro zmiksamo da nastane enakomerna zmes. To polijemo po solati, dodamo še nasekljan peteršilj in res dobro zmešamo. Solato postavimo v hladilnik da se dobro ohladi.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.