Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Poletna borovničeva torta s kakavom brez glutena

Lahko Čas priprave 15 min Čas kuhanja
Lahka poletna borovničeva torta s kakavom

Sestavine

Podlaga:

- 300 g suhih piškotov

- 0,5 dl mleka ali soka

Nadev 1:

- 500 ml sladke smetane

- 2 žlici kokosovega ali drugega sladkorja

- 5 žlic kakava

Nadev 2:

- 500 ml sladke smetane

- 500 ml pasirane skute

- 300 g zmrznjenih borovnic (lahko svežih, ali katero drugo sadje npr. jagode)

- 2 žlici kokosovega ali drugega sladkorja

Navodila

Nadev 1: poškote zdrobimo in jih razporedimo po modelu za torto. Pokapljamo z mlekom ali sokom, da se piškoti malo napojijo. Nadev !: Smetano stepemo, dodamo sladkor in kakav. Dobimo zelo gosto maso, ki jo razporedimo po pekaču. Nadev 2: borovnice zblendamo, dodamo sladkor, skuto in stepeno smetano. Maso razporedimo nad kakavovo maso. Po vrhu lahko okrasimo z  borovnicami. Torto damo za dobri dve uri v skrinjo, da se strdi. Po tem času je primerna za serviranje. Dober tek;).

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.