Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Brezglutenski medenjaki

Lahko Čas priprave 10 min Čas kuhanja 20 min

Sestavine

  • 20 dag ajdove moke
  • 20 dag riževe moke (iz rjavega riža)
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • 15 dag smrekovega medu
  • 10 dag masla (stopljenega)
  • 1 žlica psylliuma (ga raztopimo v malo vode)
  • 5 dag orehov
  • 1 žlička (čajna) kakava
  • 2 jajci
  • 1 žlica vinskega kamna
  • 1 žlica mešanice začimb za medenjake
  • cimet po okusu

Navodila

Vse sestavine zmešamo. Ločimo beljake od rumenjakov in naredimo sneg, ki ga vmešamo na koncu med maso za piškote. Psyllium raztopimo v malo vode in vmešamo v ostale sestavine. Masa naj počiva 15 minut v hladilniku. Izdelamo medenjake, ki jih pečemo 10 min na 200 stopinj C. Posujemo jih s sladkorjem, ki ga zmeljemo v mlinčku za kavo (ali sladkorjem v prahu).

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.