Mok'ca, preprosto drugačna.

Italijanska

Brezglutenski skutni njoki iz riževe moke

Lahko Čas priprave 10 min Čas kuhanja 10 min
Odlični skutni njoki iz polnovredne riževe moke brez glutena

Sestavine

Za 3-4 osebe potrebujemo:

350 g polnovredne riževe moke (iz rjavega riža)

300 g polnomastne skute (lahko nepasirane ali pasirane)

2 jajci

1 mala žlička soli

1 zvrhana žlica kisle smetane

1 žlička psylliuma (indijski tropotec)

noževa konica vinskega kamna

Navodila

Vse sestavine med seboj zmešamo, da dobimo gladko maso. Na plastični podlagi (deski) z roko razvaljamo dolge trakce debeline približno 1 cm. Razrežemo jih s poševnim rezom, dolgi naj bodo 1,5 do 2 cm. Na štedilniku zavremo velik lonec vode. Vanj damo njokce, kuhamo jih približno 10 minut. Odcedimo jih in jih serviramo. Zraven se podajo različne omake (mesna, paradižnikova, zelenjavna, smetanova, maslo, parmezan ali pa drobtine in sladkor).

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.