Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice

Carski praženec

Težavnost Čas priprave 10 min Čas kuhanja 8 min
Rahel in puhast, enostaven za pripravo!

Sestavine

  • 3 rumenjake
  • 1,5 žličke sladkorja
  • ščepec soli
  • 100 g sladke smetane
  • 100 g moke
  • 50 g rozin
  • 4 beljake
  • 40 g kuhanega masla (ghee) ali navadno

Navodila

Rumenjake, sladkor in sol penasto umešamo in postopoma dodajamo smetano, moko in rozine. Beljake stepemo v trd sneg in ga previdno vmešamo v testo. V ponvi segrejemo 20 g kuhanega masla, nanj zlijemo testo in pečemo dokler spodnja stran rahlo ne porjavi. Praženec obrnemo in ga z dvojimi vilicami natrgamo na kose. Dodamo preostalo kuhano maslo in med mešanjem popečemo. Na koncu po želji postrežemo s sladkorjem ali domačo marmelado.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.