Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Čokoladna torta z orehi

Navadno Čas priprave 30 min Čas kuhanja
Čokoladna torta, ki se stopi v ustih

Sestavine

Testo:

- 200g ajdove moke

- 2 žlički psylliuma

- 150g masla

- 1 rumenjak

- 5 dag kisle smetane

- ščep soli

Nadev1 za pečenje:

- 150 g čokolade za kuhanje

- 3 jajca

- 300g maskarpona

- 100g mletih orehov

- 50g sladkorja v prahu

- 2 dag kakava v prahu

Nadev 2 za okrasitev:

- 100 ml sladke smetane

- 100g čokolade za kuhanje

- 10-12 orehovih polovičk

Navodila

Najprej pripravimo testo. Maslo stopimo in vse ostale sestavine za testo zmešamo skupaj, da dobimo homogeno maso. Maso razporedimo v model za pito in za pol ure postavimo v hladilnih. V tem času pripravimo nadev 1.

Čokolado stopimo in dodamo rumenjake, iz beljakov pripravimo trd sneg. Stopljeno čokolado in rumenjake dobro zmešamo, najbolje v blenderju.Čokoladi dodamo ostale sestavine (maskarpone, orehi, sladkor, kakav) za nadev 1. Na koncu rahlo vmešamo še beljake. Prižgemo pečico na 160C. Iz hladilnika vzamemo testo za pito in ga namažemo z nadevom 1. Pečemo 1 uro na 160C v ogreti pečici. Da se ne boste ustrašili, med pečenjem se pita zelo napihne, ko pa se ohladi, pade skupaj.

Nadev 2 za okrasitev. Sladko smetano segrejemo (ne stepamo). Vanjo umešamo čokolado (ki jo predhodno stopimo), da dobimo homogeno maso. Na mlačno oz. ohlajeno pito namažemo še nadev 2 in okrasimo z orehovimi polovičkami. Pito postavimo za 2 uri v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi. Postrežemo jo hladno.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.