Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Čokoladno - kokosova torta brez glutena

Lahko Čas priprave 40 min Čas kuhanja 45 min
Če želite narediti vtis na vse povabljene vam priporočamo, da pripravite našo torto. Lahko ste prepričani, da boste navdušili prav vse.

Sestavine

 Testo:

Nadev:

  • 900ml stepene sladke smetane
  • 400g temne čokolade za kuhanje
  • 5 rumenjakov

Navodila

Beljake stepemo, da nastane trd sneg. Postopno vmešamo kokosov sladkor in kokosovo moko. Naredimo testo in ga spečemo v tortnem modelu 20 minut na 200 stopinj.

Sladko smetano stepemo. Čokolado nalomimo na koščke in stopimo na pari. Vmešamo rumenjake (zelo pomembno je, da so jajca sveža), da nastane gladka masa. Mešamo cca 15-20 minut. Počakamo, da se masa ohladi. Ko je čokolada ohlajena jo počasi umešamo v sladko smetano, da nastane gladka zmes. Čokoladno zmes stresemo v tortni model (na testo) in torto postavimo čez noč v zmrzovalnik.

Torto zjutraj prestavimo v hladilnih in jo pred praznovanjem poljubno okrasimo.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.