Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice

Crumble s svežimi breskvami

Navadno Čas priprave 50 min Čas kuhanja
Mmmmm, sveže breskve z ingverjem, cimetom in hrustljavim crumblom. Popolna poletna sladica s sladoledom!

Sestavine

Za pripravo breskev potrebujemo:

- ena rezina masla (cca 100g)

- 6 breskev

- sok pol limone

- 50 g kokosovega sladkorja

- čajna žlička cimeta

- čajna žlička mletega ingverja

- ščepec soli

Za hrustljavi zgornji crumble potrebujemo:

- 200 g moke (lahko bela, pirina, riževa...)

- 50 g kokosovega sladkorja

- pol čajne žličke soli

- ščep cimeta

- 100 g masla

Navodila

Breskve narežemo na krhlje, in jih popražimo na stopljenem maslu. Dodamo sok limone, cimet, ingver, sladkor, sol in pokuhamo na majhnem ognju 5 minut. Položimo v manjši pekač.

Za hrustljavi del na maslu prepražimo moko, dodamo sladkor, cimet in sol. Dobro premešamo in na ognju pražimo dve minuti. Nato potresemo po kuhanih breskvah. Vse postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj Celzija in pečemo 50 minut.

Postrežemo še toplo, s kepico vanilijevega sladoleda. Mmmmm, pa dober tek!

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.