Mok'ca, preprosto drugačna.

Za zajtrk

Domača granola iz svežih ovsenih kosmičev

Lahko Čas priprave 35 min Čas kuhanja

Sestavine

500 g sveže mletih ovsenih kosmičev

150 ml hladno stiskanega kokosovega olja

2 žlici medu

ščepec soli

vanilija v prahu

cimet

pest goji jagod

pest chia semen

pest rozin 

ali drugi dodatki po želji

Navodila

Ovsene kosmiče stresemo v večjo posodo, dodamo cimet, vanilijo in ščepec soli. Dobro premešamo. Na zmernem ognju raztopimo kokosovo olje in dodamo med. Vse skupaj na hitro premešamo in zlijemo na kosmiče. Z roko dobro premešamo, da se kosmiči prepojijo z oljem in medom. Razporedimo na pekaču, obloženem s peki papirjem in pečemo v pečici na 180 °C približno 15 minut. Vmes lahko večkrat premešamo. Pazimo, da ne pečemo preveč, saj se lahko hitro zažge :)

Ko je granola narejena, jo ohladimo in dodamo dodatke po želji. Sama najraje uporabim goji jagode, chia semena, rozine .... Možnosti je nešteto!

Pa dober tek!

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.