Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Hitra brezglutenska potička

Težko Čas priprave 40 min Čas kuhanja 60 min
Odlična brezglutenska potička. Za vse tiste, ki ne smete uživati glutena. Okusna, sočna, preprosto slastna.

Sestavine

Priprava testa:

  • 150g rdeče kvinojine moke (lahko uporabite tudi belo, črno)
  • 300g riževe moke (lahko uporabite tudi katero od brezglutenskih mešanic oz drugo belo moko)
  • 350ml vode
  • 1 kvas
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol, sladkor

Nadev:

  • 250g mletih orehov (lahko tudi malo več, če imate radi bolj bogat nadev)
  • 80g naribane čokolade
  • 100ml vročega mleka
  • 3-5 žlic kokosovega sladkorja

Navodila

Sestavine za testo zmešate z mešalnikom v hlebček. Testo razvaljate v krog. Na testo namažete mešanico orehov in mleka (orehe v posebni skledi poparite z mlekom), po nadevu naribate čokolado in kokosov sladkor po okusu in zvijete v zvitek (robove odrežete).

Mi smo potičko zvili kar v glinen pekač za peko kruha (ker se nam je zdel najprimernejši, ki smo ga imeli pri roki). Pred pečenjem potico preluknjate in polijete s 100 ml mleka in premažete z maslom ali oljem, da je bolj sočna.

Pečete 60 minut na 200 stopinj ( 45 minut pokrito, 15 minut odkrito), da se zapeče še skorjica.

Ko je pečena jo zavijate v vlažno krpo, ko se ohladi jo postavite v vrečko, da ostane mehka in sočna nekaj dni.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.