Mok'ca, preprosto drugačna.

Mesne jedi

Hrenovke v testu s sirom

Težavnost Čas priprave 60 min Čas kuhanja 35 min
Vrhunske hrenovke v testu z naribanim sirom in še brez glutena. So okusne, rahle, hrustljave in polnega okusa. Resnično priporočamo in otroci naj vam pomagajo pri izdelavi.

Sestavine

  • 200g črne kvinojine moke
  • 100g koruzne moke
  • 100g riževe moke
  • 2 žlice tapiokine moke
  • 400 ml vode
  • sol
  • 2 žlice olivnega olja
  • 1 kvas
  • zavojček hrenovk

Navodila

Vse sestavine (razen hrenovk) zmešamo in pripravimo testo. Testo naj 60 minut vzhaja. Po tem času ga razdelimo v kroglice in rahlo razvaljamo, da vanj lahko ovijemo hrenovko. Po vrhu naribamo sir.

Pečemo 35 minut pri 200 stopinj C.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.