Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Hruškina pita

Lahko Čas priprave 15 min Čas kuhanja Čas pečenja; 1 uro
Slastna hruškina pita brez glutena

Sestavine

Testo

- 350g rjave riževe moke

- 1 žlička vinskega kamna

- 1 žlička začimb za medenjake Sonnentor

- 2 žlici kokosovega sladkorja

- 3 žličke psylliuma

- 150g masla

- 2 rumenjaka

- 4 žlice jogurta ali kisle smetane

Nadev

- 6 velikih hrušk

- 1 žlička cimeta 

- pol žličke začimb za medenjake

- 3 žlice ruma

Navodila

Podlaga: Zmešamo sestavine za testo in jih dobro zmešamo. Maslo preden ga vmešamo stopimo.Pekač namažemo z maslom, vanj razporedimo testo. 

Nadev: hruške naribamo, dodamo za cimet, začimbe in rum. Po želji lahko dodamo tudi sladkor. Nadev potresemo po podlagi.

Pečemo na 190C, 60 minut.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.