Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice

Hrustljave hruške

Težavnost Čas priprave 5 min Čas kuhanja 35 min

Sestavine

Osnova:

  • 5 velikih hrušk (ne preveč mehkih)
  • 50 g kokosovega sladkorja
  • ščep soli

Nadev:

  • 250 g ovsene moke (lahko grobo mlete)
  • 50 g kokosovega sladkorja
  • pol čajne žličke cimeta
  • pol skodelice grobo nasekljanih orehov
  • 120 g masla

Navodila

Hruške olupimo, odstranimo sredico in narežemo na manjše koščke. Posujemo s sladkorjem, ščepcem soli in dobro premešamo. Pustimo.

Za nadev v večjo skledo vsujemo ovseno moko, sladkor, orehe in cimet. dobro premešamo in dodamo stopljeno maslo. Mešamo toliko časa, da dobimo vlažno maso.

Hruške razporedimo po manjšem namaščenem pekaču, prekrijemo z nadevom in v pečici pečemo na 200"C približno 30 minut. Na koncu lahko sladico zapečemo še z žar funkcijo - pri tem pazimo da ni preveč :)

Ponudimo še toplo, lahko s kepico vanilijevega sladoleda.

Dober tek!

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.