Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Jabolčna pita

Lahko Čas priprave 15 min Čas kuhanja Čas pečenja 1 uro
Slastna jabolčna pita brez glutena

Sestavine

Testo:

350g rjave riževe moke

1 žlička vinskega kamna

1 žlička začimb za medenjake

2 žlici kokosovega sladkorja

3 žličke psylliuma

150g masla

2 rumenjaka

4 žlice kisle smetane ali jogurta

Nadev:

8 velikih jabolk

1 žlička cimeta

2 žlici ruma

sladkor po želji

Navodila

Podlaga: Zmešamo sestavine za testo. Maslo preden ga vmešamo stopimo.Pekač namažemo z maslom, vanj razporedimo testo. 

Nadev: jabolka naribamo, dodamo za cimet, začimbe in rum. Po želji lahko dodamo tudi sladkor. Nadev potresemo po podlagi.Po vrhu naribamo nekaj testa.

Pečemo na 190C, 60 minut.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.