Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Kakavova rolada s smetano

Lahko Čas priprave 10 min Čas kuhanja
Odlična rolada za tiste, ki imajo radi čokolado in nimajo veliko časa za pripravo sladic.

Sestavine

Testo:

- 5 jajc

- 5 žlic rjave riževe moke

- 2 žlički psylliuma

- 2 žlici sladkorja

- pol žličke pecilnega praška

Nadev:

- 0,4l sladke smetane

- 2 žlici pravega kakava

- 3 žlice sladkega kakava

Navodila

Riževo moko, psyllium in pecilni prašek zmešamo. Ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjake in sladkor zmešamo, iz beljakov priprasvimo trd sneg. K suhim sestavinam dodamo rumenjake s sladkorjem. Na koncu počasi vmešamo še sneg beljakov. Maso razporedimo na peki papir. Pečemo v ogreti pečici 12 minut. Ko je testo pečeno ga odstranimo iz peki papirja in damo na bombažno krpo (lahko je rahlo vlažna). Smetano za nadev stepemo, dodamo kakav, da dobimo homogeno maso. Glede na okus lahko po želji dodamo še malo kakava, vendar pazimo, da se masa ne zgosti preveč, saj mora biti mazljiva. Maso namažemo na mlačno testo za rolado (ne sme biti prevroča, ker se drugače začne smetana topiti). 

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.