Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Kakijev kolač brez glutena

Lahko Čas priprave 15 min Čas kuhanja
Kakijev kolač brez glutena

Sestavine

-380g rjave riževe moke

-2 žlički vinskega kamna

- 1 žlička začimb za medenjake

-100g kokosovega sladkorja

-230g masla

-500ml kakijevega pireja

-4 jajca

300g praženih mletih lešnikov

-200 g čokoladnih solzic/čokolade

-1/2 žličke soli

-4 žlice ruma

Navodila

Najprej penasto umešamo jajca. Kakije olupimo in zmiksamo ali pretlačimo. Pražene lešnike zmeljemo. Maslo stopimo. Nato vse sestavine zmešamo, da dobimo homogeno zmes. Posodo namažemo z maslom in testo vlijemo v posodo. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180C, približno 1 uro in 15 minut.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.