Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Kakijeva sladica brez glutena

Lahko Čas priprave 5 min Čas kuhanja
Kakijeva sladica brez glutena

Sestavine

Za 10-12 kozarčkov:

-1/2 l pasirane skute

-2 žlice kreme mascarpone

-2 žlice kisle smetane

-1/2l sladke smetane

-1 vanilijev sladkor 

-kokosov sladkor po želji

-kosmiči s čokolado Bauchof

-10-12 kakijev

Navodila

Po dnu kozarčka potresemo čokoladne kosmiče. V skledi z mešalnikom zmešamo maskarpone, nato dodamo skuto, kislo smetano, posebej zmešamo še sladko smetano, ki jo potem z mešalnikom rahlo vmešamo med ostale kremaste sestavine.V vsak kozarček dodamo tri žlice kreme. Kakije olupimo in jih s paličnim mešalnikom zmešamo, tako da dobimo kakijevo pasto. Polijemo jo po kremi (3-4 žlice). Po vrhu dodamo 1 žličko mletih mandljev. Sladico shranimo v hladilniku.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.