Mok'ca, preprosto drugačna.

Kruh brez glutena

Kruh brez glutena iz prosene moke

Težko Čas priprave 15 min Čas kuhanja 50 min
Tale kruh je zelo nasiten, odlično gre skupaj z namazi ali pa si iz njega pripravite vedno svež sendvič.

Sestavine

  • 170 ml tople vode
  • 1 zavitek suhega kvasa
  • 175 g prosene moke
  • 113 g tapiokine moke
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • pol žličke vinskega kamna
  • 3 jajca
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica jabolčnega kisa

Navodila

V toplo vodo zamešamo suhi kvas in pustimo stati 5 minut. V skledi zmešamo skupaj proseno in tapiokino moko, sladkor, sol in vinski kamen. Dodamo raztopino vode in kvasa, 3 razžvrkljana jajca, kis in olje. Mešamo z mešalnikom na srednji hitrosti, dokler ne dobimo gladke zmesi. Pozor : zmes je precej lepljiva, to je normalno. Izberemo manjši pekač, da bo kruh bolj visok. Pekač naoljimo in vanj enakomerno razporedimo zmes. Narahlo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo vzhajati na toplem približno eno uro, oziroma dokler se volumen ne podvoji. Prestavimo v predhodno ogreto pečico na 180"C in pečemo približno 45 - 50 minut. Če se nam zdi da je površina kruha pretirano porjavela, med peko pokrijemo z alu folijo in pečemo dalje.

Ko je kruh pečen ga vzamemo iz pečice in pustimo 10 minut v pekaču. Nato ga nežno vzamemo iz pekača in pustimo na rešetki da se ohladi. Lahko ga tudi razrežemo na koščke in zamrznemo. Med narezene koške (pred zamrzovanjem) je dobro položiti košček prozorne folije, zaradi boljšega ločevanja.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.