Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Kvinojina čokoladna torta

Težavnost Čas priprave 30 min Čas kuhanja 40 min
Odlična brezglutenska torta za vsako priložnost. To morate resnično poskusiti.

Sestavine

Sestavine za testo:

  • Pol skodelice masla
  • 1/3 skodelice kokosovega olja
  • 1,5 skodelice kokosovega sladkorja (ali drugega sladila)
  • 4 jajca
  • 1 žličko vanilije v prahu
  • pol skodelice mleka
  • 2 skodelici kvinojine moke
  • ¾ skodelice kakava v prahu
  • 1 žličko vinskega kamna (ali pecilnega praška)
  • 1 žličko sode bikarbone
  • pol žličke soli
  • 2 drobno naribani bučki

Zgornja plast:

  • Pol skodelice narezanih oreščkov (pekan)
  • 1 skodelica narezane čokolade
  • ¼ skodelice kokosovega sladkorja

Navodila

Navodila za pripravo:

Najprej ogrejemo pečico na 170 ° C. Pekač rahlo namastimo s kokosovim oljem in ga damo na stran.

V veliki posodi z električnim mikserjem zmešamo maslo, kokosovo olje in sladkor. Dodamo jajca, vanilijo v prahu in dobro zmešamo. V drugi posodi skupaj zamešamo moko, kakav v prahu, vinski kamen, sodo bikarbono in sol. 1/3 suhih sestavin dodamo k mokrim. Dodamo še polovico mleka in mešamo. Dodamo naslednjo tretjino suhih sestavin in mešamo dokler ne dobimo homogeno zmes. Dodamo še preostanek mleka in počasi vmešamo se preostanek suhih sestavin. Mešamo in na koncu dodamo še bučke. Maso razporedimo po prej namaščenem pekaču. Na vrhu potresemo s pekan oreščki in narezano čokolado, nazadnje pa posujemo še s sldakorjem. Pečemo 35-40 minut, če je pečeno preverimo z zobotrebcem, ki mora biti še vedno malo vlažen (na zapečemo preveč!).

Ko je torta pečena, jo vzamemo iz pečice in ohladimo pred serviranjem. Odlična je tudi naslednji dan, če jo še kaj ostane ☺.

Pa dober tek!

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.