Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Medenjaki brez glutena

Lahko Čas priprave 20 min Čas kuhanja Čas pečenja 15 min
Dišeči medenjaki brez glutena

Sestavine

500g rjave riževe moke

150g masla

200g medu

50g kokosovega sladkorja (lahko tudi brez)

2 jajci

2 žlici vinskega kamna

1 žlička začimb za medenjake

1/2 žličke cimeta

Navodila

Moko, vinski kamen in med zmešamo, maslo stopimo, nato dodamo še ostale sestavine. Mešamo toliko časa, da nastane homogena zmes. Maso damo za 1 uro v hladilnik, da počiva. Ko vzamemo iz hladilnika razvaljamo in oblikujemo medenjake. Pečico segrejemo na 180C. Pečemo na peki papirju 15 minut.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.