Mok'ca, preprosto drugačna.

Kruh

Mešani kruh s črnim sezamom

Navadno Čas priprave 10 min Čas kuhanja

Sestavine

- 150 g sveže kamutove (khorasan) moke

- 200 g sveže polnovredne pirine moke

- 200 g bele pšenične moke

- 80 g črnega sezama + za posip

- zavitek suhega kvasa

- 320 ml vode

- 2 žlici oljčnega olja

- dve poravnani čajni žlički soli

Navodila

Vse moke natehtamo, solimo in dodamo črni sezam. Na hitro zmešamo. počasi dolivamo vodo, dodamo olje in gnetemo (lahko v mešalniku). Počasi zagnetemo v gladko testo, ki pa je precej mokro. Gnetemo vsaj pet minut. Ko je masa enakomerno vlažna, jo pretresemo v pekač (model). Poravnamo z mokrimi rokami, posujemo s črnim sezamom in vzhajamo toliko časa, da naraste na dvojno količino. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Ko je pečica ogreta, kruh pečemo 35 minut. Pečen kruh takoj stresemo iz modela in ga ohladimo na rešetki.

Pa dober tek :)

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.