Mok'ca, preprosto drugačna.

Kruh brez glutena

Odličen proseni kruh z vinskim kamnom

Lahko Čas priprave 15 min Čas kuhanja 60 min

Sestavine

  • 300g prosene moke
  • 350ml mlačne vode
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica psylliuma
  • 1 vinski kamen
  • sol

Navodila

V polovično količino vode zmešamo psyllium. V moko dodamo vinski kamen, sol, olje in polovico vode. Vodo z raztopljenim psylliumom umešajte v moko. Mešajte 10 minut z metlico za testo. Ulijte v dobro namaščen pekač (najboljše je maslo). Pustimo 6 do 8 ur (lahko tudi čez noč). Pečemo pokrito 1 uro (v hladni pečici) na 240C, zadnjih 10 minut kruh odkrijemo.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.