Mok'ca, preprosto drugačna.

Kruh brez glutena

Odličen proseni kruh z vinskim kamnom

Lahko Čas priprave 15 min Čas kuhanja 60 min

Sestavine

  • 300g prosene moke
  • 350ml mlačne vode
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica psylliuma
  • 1 vinski kamen
  • sol

Navodila

V polovično količino vode zmešamo psyllium. V moko dodamo vinski kamen, sol, olje in polovico vode. Vodo z raztopljenim psylliumom umešajte v moko. Mešajte 10 minut z metlico za testo. Ulijte v dobro namaščen pekač (najboljše je maslo). Pustimo 6 do 8 ur (lahko tudi čez noč). Pečemo pokrito 1 uro (v hladni pečici) na 240C, zadnjih 10 minut kruh odkrijemo.

Mnenja o receptu

ni uspel Review by Anja
Posted on 18. 03. 2020 07.55
Kruh ni uspel.
Kruh je zelo dober in meni zmeraj uspe Review by Irena
Posted on 18. 04. 2020 09.05
Meni ta recept zmeraj uspe. Uporabljam ga tudi za druge moke, mešanice. Odzvala sem se s tem namenom, ker sem opazila negativno oceno. Moje mnenje je, da ste nek korak v receptu naredili narobe. Kruh je super!

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.