Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice

Pehtranove vrtnice

Težavnost Čas priprave 45 min Čas kuhanja 45 min
Pehtranove sladice so značilne za slovensko okolje. Uživajte v prečudovitem okusu pehtrana.

Sestavine

Testo:

  • 450 g moke tip 500
  • ½ kocke kvasa
  • Ščepec soli
  • naribana limonina lupina
  • 200 ml mleka
  • 1 jajce
  • 50 g sladkorja
  • vanilijev sladkor
  • 75 g masla

Nadev:

  • 250 g skute
  • 2 jajci
  • 120 g sladkorja
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 80 g masla
  • naribana limonina lupinica
  • 1 vrečka suhega pehtrana
  • Premaz in preliv:
  • Malo mleka
  • Sladkor v prahu + limonon sok

Navodila

Pripravimo kvasec(žlica moke, kvas, žlička sladkorja in malo toplega mleka). Pustimo, da naraste. V moko zamešamo sol. V toplo mleko dodamo sladkor, vanilij, lim.lupino, maslo in jajce. Dobro premešamo in dodamo moki ter primešamo še kvasec. Stepamo z žlico, da dobimo gladko testo, ki se loči od sklede. Pokrijemo in pustimo na toplem, da vzhaja.

Za nadev penasto umešamo sladkor, mehko maslo in jajca. Dodamo skuto in limonino lupinico. Testo razvaljamo v pravokotnik 45x30 cm, ga namažemo z nadevom in posujemo s pehtranom. Zvijemo in zvitek režemo na približno 4 cm debele rezine in jih eno zraven druge polagamo v namaščen tortni model, katerega dno smo obložili s peki papirjem. Kolač pustimo še 15 minut, da malo vzhaja.

Premažemo ga z mlekom in spečemo pri 175C približno 35-40 minut.

Še vročega premažemo z limoninim prelivom. Za limonin preliv zmešamo sladkor v prahu in malo limoninega soka.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.