Mok'ca, preprosto drugačna.

Kruh

Pirin razpokanček z oljčnim oljem

Lahko Čas priprave 20 min Čas kuhanja 45 min
Kruh z oljčnim oljem, odlična izbira za hladne dni :)

Sestavine

  • 500 g bele pirine moke
  • 100 ml oljčnega olja
  • 250 ml tople vode
  • zavitek suhega kvasa
  • poravnana čajna žlička soli

Navodila

Moko stresemo v veliko skledo. Dodamo ščepec suhega kvasa, oljčno olje in toplo vodo, v kateri smo raztopili sol. Zamesimo v gladko testo in pustimo počivati (najboljše je, če kruh zamesimo zjutraj in ga spečemo pozno popoldne ali zvečer). Če dodamo samo ščepec kvasa, potrebujemo čas da kvasovke naredijo svoje. Kruh je zares dobrega okusa, v testo pa lahko narežemo tudi olive. Pečemo 15 min na 240"C, nato temperaturo znižamo na 200"C in pečemo še dobrih 20 minut.

Mnenja o receptu

super jutri ga naredim hvala Review by anka
Posted on 6. 12. 2018 10.58
če je tako dober kot je enostaven recept super.Mislim, da ne bo narobe če uporabim polnozrnato pirino moko

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.