Mok'ca, preprosto drugačna.

Kruh

Poletna foccacia

Navadno Čas priprave 60 min Čas kuhanja
Odlična za tople poletne večere in piknike na prostem!

Sestavine

- 200 g gladke moke tip 500

- 600 g ostre moke tip 400

- 100 ml oljčnega olja + 0,5 dcl ko je že pečena

- 1zavitek suhega kvasa

- 13 g soli

- približno 4 dcl tople vode (zlivamo počasi, po občutku,da dobimo lepljivo testo, ki ni presuho...)

- rožmarin

- paradižnik

- mocarela

Navodila

Moko, kvas in sol zmešamo. Počasi dodajamo vodo...prekinemo in zlijemo 100 ml olja. Dodajamo vodo do stopnje, ko je testo precej lepljivo in ni suho. Najbolje se zgnete v mešalniku, jaz pustim gnesti vsaj 10 minut. Ko je testo enakomerno zgneteno, ga pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati eno uro. Po eni uri testo na tanko raztegnemo po pekaču, obloženim s peki papirjem. Pokrijemo s prtičkom in pustimo vzhajati še 30 minut. Nato s prstom naredimo jamice po celem testu. Notri vstavimo paradižnik in po želji tudi mocarelo. Posujemo z rožmarinom. Pečemo v ogreti pečici na 230 stopinj 15 minut, nato znižamo temperaturo na 210 stopinj Celzija in pečemo še 20 minut. Ko jo vročo vzamemo iz pečice, jo pokapljamo z oljčnim oljem (približno 0,5 dcl) in pokrijemo za 10 minut. Dober tek! :)

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.