Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice

Polnovredna lešnikova gnezdeca

Lahko Čas priprave 30 min Čas kuhanja 25 min
Lešnikova gnezdeca so tako slastna, da bi jih še ptički pojedli.

Sestavine

Testo:

  • 200 g polnozrnate pšenične mok`ce
  • 250 g polnozrnate pirine mok`ce
  • 1 kocka kvasa
  • ščepec soli
  • naribana limonina lupina
  • 200 ml mleka
  • 1 jajce
  • 50 g kokosovega sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 170 g masla
  • Nadev:
  • 200 g praženih lešnikov
  • 2 jajci
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2 zavitka vanilijevega sladkorja
  • 50 ml mleka
  • 100 g kandirane pomarančne lupinice

Premaz:

  • - Sladkor v prahu + limonin sok

Navodila

Pripravimo kvasec (žlica moke, kvas, žlička sladkorja in malo toplega mleka). Pustimo, da naraste. V moko zamešamo sol. V toplo mleko dodamo sladkor, vanilij, limonino lupino, in jajce. Dobro premešamo in dodamo moki. Primešamo kvasec in na koščke narezano maslo. Hitro ugnetemo. Testo je precej mehko. Pokrijemo s čisto krpo in pripravimo nadev.

Zmeljemo lešnike in kandirano pomarančno lupinico. Sestavine zmešamo, da dobimo mazav nadev. Testo razvaljamo v pravokotnik 45x30 cm, ga namažemo z nadevom in zvijemo. Zvitek režemo na pribl.2 cm debele rezine in jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem.

Gnezda pustimo, da še 15 minut. vzhajajo. Pečemo jih pri 180°C približno 25 minut.

Še vroče premažemo z limoninim premazom in potresemo z grobo nasekljanimi lešniki.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.