Polpeti iz rdeče leče, brez jajc, brez glutena

Polpeti iz rdeče leče, brez jajc, brez glutena

Polpeti iz rdeče leče, brez jajc, brez glutena

Polpeti iz rdeče leče so hranljivi in zelo primerne za jesenske dni.

Sestavine:

- 210 g rdeče leče

- 500 ml vode

- manjši por (ali čebula)

- 2 veliki jušni žlici psylliuma 

- sol

- drobno narezan korenček

- drobno narezana paprika

- sesekljane gobice (lahko šampinjoni)

 

Navodila:

V vrelo osoljeno vodo ( 500 ml ), stresemo oprano rdečo lečo ter kuhamo 30 minut, dokler leča ne popije vse vode. Ko je kuhana jo rahlo odcedimo. Medtem na oljčnem olju popražimo por, in zelenjavo. Popramo in solimo po okusu. Nato dodamo kuhano rdečo lečo, dve veliki žlici psyliuma in dobro premešamo, najbolje z rokami. Oblikujemo manjše polpete in jih polagamo na pladenj, obložen s peki papirjem. Pačemo jih v ogreti pečici na 200 C, približno 15 min. Postrežemo še tople.

Dober tek :)

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA