Mok'ca, preprosto drugačna.

Vegetarijanske jedi

Polpeti iz rdeče leče, brez jajc, brez glutena

Težavnost Čas priprave 5 min Čas kuhanja
Polpeti iz rdeče leče so hranljive in zelo primerne za jesenske dni

Sestavine

Za lečine polpete potrebujemo:

- 210 g rdeče leče

- 500 ml vode

- manjši por (ali čebula)

- 2 veliki jušni žlici psylliuma 

- sol

- drobno narezan korenček

- drobno narezana paprika

- sesekljane gobice (lahko šampinjoni)

Navodila

V vrelo osoljeno vodo ( 500 ml ), stresemo oprano rdečo lečo ter kuhamo 30 minut, dokler leča ne popije vse vode. Ko je kuhana jo rahlo odcedimo. Medtem na oljčnem olju popražimo por, in zelenjavo. Popramo in solimo po okusu. Nato dodamo kuhano rdečo lečo, dve veliki žlici psyliuma in dobro premešamo, najbolje z rokami. Oblikujemo manjše polpete in jih polagamo na pladenj, obložen s peki papirjem. Pačemo jih v ogreti pečici na 200 C, približno 15 min. Postrežemo še tople.

Dober tek :)

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.