Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Potica brez glutena in kvasa

Navadno Čas priprave 15 min Čas kuhanja 40

Sestavine

Testo:

- 150g rjave riževe moke

- 150g ajdove moke

- 200 ml mlačne vode

- 2 žlici semen črnega sezama

- 3 žličke psylliuma

- 1 žlička vinskega kamna

- 1 žlička Xantan gumi

Nadev:

- 300g orehov

- 1,5 dl mleka (lahko riževega)

- 4 žlice kokosovega sladkorja

- 3 žlice ruma

Navodila

Sestavine za testo zmešamo in ga razvaljamo na pomokan pekač. Ker testo ne vsebuje kvasa, vzhajanje ni potrebno. Na testo namažemo orehe, ki ji predhodno poparimo s toplim mlekom. Maso namažemo na pekač in potičko počasi zavijemo. Po vrhu jo prepikate in premažete z maslom. Pečemo jo na 190C 40 minut oz. toliko časa, da je skorjica zlatorjavo zapečena.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.