Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Princes krofi brez glutena

Navadno Čas priprave 30 min Čas kuhanja 45 min
Princeske brez glutena za prince in princeske

Sestavine

Testo:

125ml vode

10 dag masla

12 dag rjave riževe moke brez glutena

4 jajca

ščep soli

noževa konica pecilnega praška

Nadev:

3 dl mleka

10 dag kokosovega sladkorja

1 vanilijev puding

1 jajce

2 žlici ruma

10 dag masla

2 dl smetane za stepanje

noževa konica vanilije

Navodila

Priprava testa: vodo zavremo, dodamo sol in maslo. Ko se maslo stopi, dodamo rjavo riževo moko, mešamo na minimalni temperaturi, da dobimo gladko zmes (1-2 minuti). Posodo s testom odstavimo, nekajkrat pomešamo in vmešamo jajca (lahko si pomagamo z mešalnikom, da bo masa bolj gladka). Maso damo v vrečko (polivinil)  in nabrizgamo kupčke na peki papir (premer 4-5 cm). Kupčki naj ne bodo preblizu skupaj, ker močno narastejo. Pečemo jih v pečici na 200 C, 30-40 min (morajo biti svetlo rjave barve). Ko postanejo svetlo rjavi, znižamo temperaturo pečenja na 170 C. Kupčke ohladimo in prerežemo čez pol. Nadevamo jih najprej s kremo (pudingom), nato še s sladko smetano. Po želji jih lahko po vrhu potresemo s sladkorjem v prahu.

Priprava nadeva*: nadev je pripravljen iz dveh delov, prvi del je iz pudinga, drugi iz sladke smetane.

1. del: mleko razdelimo na dva dela. V 2 dl mleka vmešamo puding in jajce iz mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso brez kupčkov. 1 dl mleka zavremo in dodamo kokosov sladkor, ko se stopi, vanj vlijemo puding. Počakamo, da se ohladi in ga med ohlajanjem večkrat pomešamo. V mlačno zmes dodamo maslo, ki ga prej penasto vmešamo. Masa mora biti hladna, lahko jo damo za nekaj minut tudi v hladilnik. Maso nabrizgamo na princes krofke.

2. del: stepemo sladko smetano, dodamo žličko kokosovega sladkorja oz sladkamo po okusu. Lahko dodamo tudi noževo konico vanilije. Smetano nabrizgamo nad pudingovo maso.

*Opomba: v mojem primeru je bilo princeskov nekoliko več kot mase. Če želite, da so princeski bolj bogato nadevani, predlagam, da količine za nadev pomnožite z 1,5.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.