Mok'ca, preprosto drugačna.

Vegetarijanske jedi

Proseni polpeti z bučkami

Lahko Čas priprave 10 min Čas kuhanja
Proseni polpeti z bučkami brez glutena

Sestavine

- 15 dag prosene kaše

- 1 večja bučka

- 3 jajca

- 3 žlice psylliuma

- 4 dag koruznih drobtin

- pol žličke vinskega kamna

- sol

Navodila

Proseno kašo skuhamo v slanem kropu (10 min) tako, da voda povre. Bučko naribamo, lahko jo odcedimo. Dodamo ostale sestavine in dobro zmešmo. Če je masa preredka oz prerahla, dodamo še malo psylliuma in drobtin. Naredimo polpete in jih spečemo na vročem olju, par minut na vsaki strani. Med pripravo jih odložimo na pomokano desko.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.