Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Slastni čokoladni mafini

Lahko Čas priprave 30 min Čas kuhanja 15 min
Odlični mafini brez glutena, ki jih boste želeli velikokrat pripraviti.

Sestavine

Za testo potrebujemo:

150g riževe moke

80g ajdove moke

85g tapiokine moke

30g lešnikov

30g mandljev

25g kokosove moke

30g čokolade za kuhanje

4 žličke kakava

2 žlici agavinega sirupa

1 žlica kokosovega sladkorja

1 pecilni prašek

1 vanilijev sladkor

2 jajci

200 ml mleka

3 žlice olja (navadno, kokosovo) ali masla

 

Navodila

Najprej dve jajci posebej zmešamo v posebni posodi z električnim mešalnikom do penaste teksture.Lešnike, mandlje in čokolado z nožem na grobo narežemo na deski.

V posodo stresemo moko in ostale suhe sestavine ter dobro premešamo. Dodamo mleko, agavin sirup in olje ter počasi zmešamo. Nato dodamo še penasto umešano jajce. Maso pustimo v posodi počivati 10 minut. Vzamemo silikonske modelčke za mafine in vsak mafin nadevamo do 2/3 prostorčka.

Modelčke damo v pečico, predhodno ogreto na 190 stopinj. Pečemo cca 15 minut. Ko vse skupaj vzamemo iz pečice damo mafine na krožnik in v vrečko.

Prepričani smo, da vam bodo zelo všeč.

Dober tek.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.