Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Tapiokin puding brez glutena

Težavnost Čas priprave 30 min Čas kuhanja 30 min
Slastna celoletna sladica. Tapiokin puding je resnično najboljši puding, kar smo jih kdaj jedli.

Sestavine

  • 100g tapioka kroglic
  • 500ml kokosovega ali riževega mleka
  • 4 olupljene naktarine
  • 250g svežih borovnic
  • 2 žlički kokosovega sladkorja

Navodila

100g tapioka kroglic namočimo v 200ml hladne vode in pustimo čez noč. Zjutraj kroglice speremo s hladno vodo in odcedimo.

Skuhamo 500ml kokosovega ali riževega mleka in vanj vmešamo 60gramov tapioka kroglic, kuhamo 15 minut.

Naktarine (uporabimo lahko tudi drugo sadje npr. jagode, marelice, gozdne sadeže,..) izkoščičimo in zmešamo s paličnim mešalnikom (ali drugim mešalnikom). Enako naredimo z borovnicami. Obe sadni čežani prekuhamo (vsako posobej), sladkamo po okusu in dodamo 20g tapioka kroglic k vsaki.

Čežano kuhamo 5-10 minut, po tem času nalijemo v kozarec eno za drugo (naktarine, kokosovo mleko, borovnice). Na vrhu lahko dodamo sladko smetano.

Počakamo, da se sladica ohladi (ta del nam žal ni uspel).

Dober tek:).

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.