Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Tapiokine palačinke

Lahko Čas priprave 20 min Čas kuhanja 20 min
Palačinke malo drugače. Brezglutenske, rahle in slastne.

Sestavine

  • 100 g tapioka moke
  • 100 g kokosove moke (gladke)
  • 400 ml mleka (kokosovega, riževega, kravjega,..)
  • 2 jajci
  • žlička kokosovega sladkorja
  • kokosovo olje

Navodila

Moki med sabo zmešamo, dodamo 2 jajci, mleko in kokosov sladkor. Ker se masa zelo hitro zgosti, saj tapioka vsebuje večinoma škrob, po potrebi dodamo še malo mleka. Zmešamo, da dobimo gladko maso. Palačinke spečemo na kokosovem olju. Pri peki moramo biti zraven, ker se lahko hitro primejo.

Za peko NE priporočamo keramične ponve, ker se nam je prva palačinka prijela:(. Uporabite teflonsko ali kamnito ponev in zagotovo vam bodo uspele.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.