Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Tapiokine palačinke brez glutena

Lahko Čas priprave 5 min Čas kuhanja
Rahle in mehke tapiokine palačinke s kokosovo moko

Sestavine

- 250g tapiokine moke

- 125g kokosove gladke moke

- 1/2 žličke psylliuma

- 600ml riževega mleka

- 4 jajca

Navodila

Jajca penasto umešamo, najbolje z mešalnikom. Dodamo tapiokino moko, kokosovo moko, psyllium in riževo mleko (napitek). Počakamo nekaj minut, ker se masa zaradi tapiokine moke, ki vsebuje škrob zelo zgosti. Po potrebi dodamo še malo mleka. Masa mora biti gladka in nekoliko gostejša kot pri navadnih palačinkah, vendar ne preredka. Spečemo manjše palačinke (ameriške), po 2 minuti na vsaki strani, da dobijo lepo svetlo rjavo barvo.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.