Zapečena prosena kaša s skuto

Zapečena prosena kaša s skuto

Zapečena prosena kaša s skuto

Narastek iz prosene kaše in skute, odličen kot glavna jed, malica ali sladica.

Sestavine

 

Navodila

Vodo rahlo osolimo, zavremo in vanjo stresemo oprano proseno kašo. Kuhamo 15 min in pustimo še 5 minut pokrito. Dve pesti rozin prelijemo z dvema žlicama ruma (lahko tudi samo s sladkano vodo). Rumenjake in beljake ločimo. V drugi posodi skupaj zmešamo skuto, smetano - sladko in kislo, rumenjake, sladkor, vanilija. Dobro zmešamo in to zmes počasi dodamo v nekoliko ohlajeno proseno kašo. Na koncu narahlo, zares počasi vmešamo še sneg iz beljakov. V pekač damo najprej eno plast zmesi, nato potresemo rozine in dodamo še preostanek. Pečemo v ogreti šečici na 190" C, približno 30 minut, oz dokler ne dobi lepe zlate barve :). Pred peko zmes vedno poskusimo, če je premalo sladka, lahko sladkor še dodamo.

 

Odlična je tudi naslednji dan. Pa dober tek!

BREZPLAČNA EKNJIGA