Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Zapečena prosena kaša s skuto

Težavnost Čas priprave 10 min Čas kuhanja 35 min

Sestavine

  • 250 g prosene kaše
  • 1,2 l vode
  • ščepec soli
  • 250 g skute
  • 2 dcl sladke smetane
  • 2 žilci kisle smetane
  • 1 manjša žlička prave vanilije
  • 2 jajci
  • 4 žlice sladkorja
  • rozine

Navodila

Vodo rahlo osolimo, zavremo in vanjo stresemo oprano proseno kašo. Kuhamo 15 min in pustimo še 5 minut pokrito. Dve pesti rozin prelijemo z dvema žlicama ruma (lahko tudi samo s sladkano vodo). Rumenjake in beljake ločimo. V drugi posodi skupaj zmešamo skuto, smetano - sladko in kislo, rumenjake, sladkor, vanilija. Dobro zmešamo in to zmes počasi dodamo v nekoliko ohlajeno proseno kašo. Na koncu narahlo, zares počasi vmešamo še sneg iz beljakov. V pekač damo najprej eno plast zmesi, nato potresemo rozine in dodamo še preostanek. Pečemo v ogreti šečici na 190" C, približno 30 minut, oz dokler ne dobi lepe zlate barve :). Pred peko zmes vedno poskusimo, če je premalo sladka, lahko sladkor še dodamo.

Odlična je tudi naslednji dan. Pa dober tek!

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.